Η εταιρεία ξεκινά τα πρώτα βήματα της στο χώρο της τυροκομίας από το 1967 όταν ο Σπύρος Μπάφας, άρχισε να τυροκομεί παράγοντας μικρές ποσότητες κίτρινων σκληρών τυριών.
Ο Σπύρος Μπάφας αξιοποίησε την τεχνογνωσία και εμπειρία δεκαετιών που συγκέντρωσε από τους προ παππούδες του, οι οποίοι είχαν ως αποκλειστική ενασχόληση την κτηνοτροφία. Με τις στέρεες βάσεις και τις αρχές μιας οικογενειακής επιχείρησης, ο Σπύρος Μπάφας μεταλαμπαδεύει όλη την γνώση από την οικογενειακή παράδοση δεκαετιών στα παιδιά του.
Η δεύτερη γενιά με εκπροσώπους τον Αναστάσιο και Νικόλαο Μπάφα αναλαμβάνει δράση και προσπαθεί να εξελίξει τις δράσεις της εταιρείας.
Το 2000 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, καθώς η διοίκηση αποφασίζει την κατασκευή σύγχρονης τυροκομικής μονάδας σε διπλανό χώρο από τις έως τότε εγκαταστάσεις. Το παραδοσιακό τυροκομείο εξελίσσεται σε μια βιομηχανία γάλακτος. Η ζήτηση αυξάνεται και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της βιομηχανίας ξεκινάνε συνεργασίες με επιλεγμένους κτηνοτρόφους της περιοχής και των ορεινών περιοχών.Οι όγκοι των παραγγελιων αρχίζουν να αυξάνονται και η φήμη της εταιρείας αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού. Ενεργό ρόλο στην βιομηχανία έχει πλέον και η τρίτη γενιά της οικογένειας Μπάφα.
Σήμερα, η εταιρεία καθοδηγείται απο τα μέλη της οικογένειας.
Η τρίτη γενιά προετοιμάζεται μεθοδικά, με την κατάλληλη μόρφωση και διεθνείς εμπειρίες να συνεχίσει την παράδοση δεκαετιών.
Καλείται να “παντρέψει” τα πλέον σύγχρονα μέσα τεχνολογίας με τις παραδοσιακές μεθόδους τυροκομίας για να παράγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο προϊόντος.
Ταυτόχρονα αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους marketing στοχεύει στην βέλτιστη προώθησης των προϊόντων ΜΠΑΦΑΣ τόσο στις αγορές της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
Σήμερα, η εταιρεία καθοδηγούμενη από τα μέλη της οικογένειας Μπάφα, έχει δημιουργήσει μία γκάμα από προιόντα που κρύβουν τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής σε συνδυασμό με σύγχρονες πινελιές γεύσης.Η τεχνολογική καινοτομία και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας με την αυτοματοποίηση και την Ψηφιοποίηση της παραγωγής ανοίγουν τους δρόμους για την βελτίωση και τη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.
Η Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΜΠΑΦΑΣ αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην χώρα μας με ένα ευρύ δίκτυο διανομής προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει ισχυρό εξαγωγικό χαρακτήρα με μεγάλο μέρος της παραγωγής να εξάγεται στο εξωτερικό, σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, µε τις κυριότερες να αποτελούν η Αμερική, η Σιγκαπούρη, η Γερμανία καθώς και η Γαλλία, Αίγυπτος.