Κωνσταντινούπολη. Το σταυροδρόμι της Δύσης με την Ανατολή, το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των γεύσεων. Στην Πόλη, ο Θανάσης Γάτσιος «μυείται» στον αρωματικό κόσμο των βοτάνων και στα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης. Συρράκο. Το 1878, ο Θανάσης Γάτσιος επιστρέφει στο ιστορικό χωριό και ιδρύει το πρώτο αποστακτήριο στην περιοχή της Ηπείρου. Εκεί, οι συνταγές της Κωνσταντινούπολης, το μεράκι και η τέχνη «αναμειγνύονται» αρμονικά, δημιουργώντας άριστης ποιότητας ούζο, τσίπουρο, brandy και λικέρ διαφόρων γεύσεων.
Σύντομα, η ποιότητα των προϊόντων αναγνωρίζεται και η φήμη τους εξαπλώνεται γρήγορα εντός και εκτός συνόρων, αποσπώντας χρυσά βραβεία σε διαγωνισμούς της Αθήνας (1904), Μασσαλίας (1904), Μπορντώ (1904), Λιέγης (1905), Μιλάνου (1908) και Βρυξελλών (1930). Άρτα. Η Ποτοποιία Γάτσιος ΕΠΕ το 2007 αποκτά ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις όχθες του ποταμού Αράχθου.
Με δύο υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης και με δυνατότητα παραγωγής έως και 6000 φιαλών την ώρα, η διάθεση των προϊόντων της εταιρίας σε μικρό χρονικό διάστημα επεκτείνεται σε 12 χώρες του εξωτερικού. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας Γάτσιου συνεχίζει με την ίδια προσήλωση τη μακρόχρονή της πορεία στην παρασκευή παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών με αυστηρά επιλεγμένα και αγνά συστατικά από Έλληνες παραγωγούς, τις ίδιες συνταγές και μεθόδους απόσταξης και, κυρίως, διασφαλίζοντας την ποιότητα, το άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων της, αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο από το 1878.