Όντας ικανοί ναυτικοί και τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για τα αυγά των ψαριών, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αναμφίβολα εξοικειωμένοι με τον οξύρρυγχο. Οι περίφημοι ικανοί ναυτικοί, έμποροι και ψαράδες, οδηγήθηκαν από την απαίτηση για τους θησαυρούς της θάλασσας να πλεύσουν από το Αιγαίο μέσα από τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου μέχρι τα σκοτεινά νερά της Μαύρης Θάλασσας.
Μόλις τη δεκαετία του 1780, ωστόσο, ένας Έλληνας έμπορος, ο Ιωάννης Βαρβάκης, βρέθηκε στο Αστραχάν και κυριολεκτικά μετέτρεψε το χαβιάρι από αυτό που ήταν γνωστό ως πιάτο των Ρώσων αγροτών σε μια εξωφρενική λιχουδιά αντάξια της ευρωπαϊκής ανώτερης τάξης. Ήταν αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στο χαβιάρι να περιπλανηθεί στον κόσμο δημιουργώντας μια ειδική αεροστεγή συσκευασία.
Εμπνευσμένοι από το πρωτοποριακό του πνεύμα, φέραμε τα πρώτα αυγά οξύρρυγχου από το Astrakhan στο aquafarm μας το 1992. Επιλέξαμε τον Αμβρακικό κόλπο για να φτιάξουμε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, φροντίζοντας να παρέχει το ιδανικό περιβάλλον αναπαραγωγής – μια τέλεια προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν τα ψάρια.
Από τότε, παραμείναμε αφοσιωμένοι σε αυτές τις ίδιες αξίες και παράγουμε το χαβιάρι μας μόνο από αγνά είδη οξύρρυγχου Ρώσου, Σιβηρίας και Huso huso. Το τελικό προϊόν εκτιμάται ιδιαίτερα από παγκόσμιους ειδικούς. Το ονομάσαμε Θησαυρός από την ελληνική λέξη θησαυρός (θησαυρός) που σημαίνει θησαυρός. Για εμάς είναι σύμβολο της δέσμευσής μας να σας προσφέρουμε έναν μοναδικό θησαυρό γεύσης.