Η οικογένεια Μπούμπα ασχολείται με την κτηνοτροφία και την τυροκομία εδώ και τρεις γενιές. Γύρω στο 1957 ο κτηνοτρόφος Βασίλειος Μπούμπας ίδρυσε στο δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων μια μικρή τυροκομική μονάδα στην οποία απασχολούνταν αποκλειστικά τα μέλη της οικογένειάς του. Σήμερα την επιχείρηση έχουν αναλάβει τα εγγόνια του Κωνσταντίνος και Ελευθερία Μπούμπα που συνεχίζουν με επιτυχία την οικογενειακή παράδοση.

Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε, ώστε να είμαστε σίγουροι για την υψηλή ποιότητα των τυριών που παράγουμε. Το γάλα το αγοράζουμε από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια κι έχουμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει. Προσπαθούμε συνέχεια να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη δουλειά. Όμως αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Η επιχείρηση παράγει γύρω στους 20 κωδικούς τυριών: μετσοβίτικο καπνιστό, κασκαβάλ, βλάχικο, μετσοβέλα, πεκορίνο, γαλοτύρι, μυζήθρα, φέτα και μια ποικιλία από γραβιέρες με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά (σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, μαύρη τρούφα μύρτιλο, μπούκοβο, κρασί, τρία πιπέρια, και τσίλι).

Τοποθεσία

Προϊόντα

Language