Δίψα να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, να στηρίξουν τη ντόπια παραγωγή και να αποδείξουν ότι ακόμα υπάρχουν γεύσεις αγνές, χαρακτηρίζει τα μέλη του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού (Γ.Η.Σ.). Έξι δυναμικές γυναίκες συγκεντρώνονται στο εργαστήριό τους, που λειτουργεί στον Κατσικά Ιωαννίνων, φοράνε τις ποδιές τους και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: φτιάχνουν χειροποίητες μοναδικές γεύσεις χρησιμοποιώντας υλικά της περιοχής μας και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους.
Εκτός από γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες σε απίστευτη ποικιλία γεύσεων, τα μέλη του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού, παράγουν και τραχανάδες, χυλοπιτάκι, λαζάνια και λικέρ, ενώ αναλαμβάνουν και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, στρώνοντας τραπέζι, με ηπειρώτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο και άλλα μεζεδάκια. Τα φρούτα της εποχής, το γάλα και όλες οι υπόλοιπες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο προέρχονται από Ηπειρώτες παραγωγούς, στηρίζοντας έτσι και την τοπική οικονομία, ενώ ακολουθούνται πιστά οι παλιές παραδοσιακές συνταγές.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Γ.Η.Σ., Κατερίνα Τσαρπέλα, η οποία αποτελεί και την «ψυχή» του Συνεταιρισμού, η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε το 1998 και υλοποιήθηκε άμεσα, ενώ τα δύο πρώτα χρόνια λειτούργησε μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων. Από το 2000 και μετά όμως ο Συνεταιρισμός συνεχίζει μόνος του την πορεία του, χάριν στο μεράκι των έξι μελών του.